Mučite se, gladujete, a prekobrojni kilogrami nikako da odu? Pokušajte onda Horoskop dijetom! Odaberite najbolji način prehrane prema svojem horoskopskom znaku i smršavite bez previše odricanja. Više o HOROSKOP DIJETI...
Home Horoskop blog Bioritam

Anketa

Koji je vama najseksi znak?
 

Baner
Bioritam E-mail

BioritamBIORITAM je način na koji možemo predvidjeti pojedine aspekte života imajući na umu da se sve stvari odvijaju u ponavljajućim ciklusima. Jednako kao što priroda ima svoj bioritam, pa se izmjenjuju ciklusi unutar jedne godine (proljeće, ljeto, jesen i zima - i onda sljedeće godine iznova) tako se i u našim životima izmjenjuju razdoblja kad se osjećamo snažniji ili slabiji, spremniji za mentalne izazove i tako dalje. Sve to pokazuje bioritam napravljen samo za nas.


Bioritam započinje trenutkom rođenja, a nakon toga naše sposobnosti rastu ili padaju kao da jašemo na vrhu morskog vala. Najbrže se mijenja fizička strana bioritma, nakon toga emocionalna, i na kraju intelektualna. Imajući na umu žensku emocionalnost, nije čudo da se baš emocionalni dio bioritma mijenja brzinom koja odgovara menstrualnim ciklusima. Ništa nije slučajno!

Dosta teorije, idemo računati: u odgovarajuća polja našeg bioritma upišite za koji mjesec želite izračun, a ispod još samo datum rođenja i evo ga - vaš osobni bioritam je gotov. Tako da znate za koje dane planirati veća fizička, a za koje mentalna naprezanja, i kada je ipak najbolje ostati u krevetu!

Kalkulator bioritma


Fizički bioritam inače pokazuje kako se mijenja naša forma, fizička spremnost, zdravlje, snaga i izdržljivost. Jedan ciklus fizičkog bioritma traje 23 dana, a kritični dani su 1. i 12. Povoljan period je od 2. do 11. dana, a nepovoljan od 13. do 23.

Intelektualni bioritam daje pregled naših intelektualnih, odnosno kreativnih sposobnosti. Pokazuje kako nam raste ili pada koncentraciju, kad smo najspremniji za učenje i slično. Ciklus intelektualnog bioritma traje 33 dana, a kritični dani su 1. i 17. Povoljno razdoblje je od 2. do 16. dana, a nepovoljno od 18. do 33.

Emocionalni bioritam pokazuje kako raste/pada naša osjetljivost i raspoloženje. Ciklus emocionalnog bioritma traje 28 dana. Kritični dani su 1. i 15. Povoljno razdoblje je je od 2. do 14. dana, a nepovoljno od 16. do 28.

U dane kada vam pojedini aspekt BIORITMA (emocionalni, intelektualni ili fizički) nalazi ispod osi, to pokazuje da se nalazite u lošoj fazi. U te dane izbjegavajte opterećenja i pripremite se za male krize. Posebno ako vam je intelektualni bioritam loš, odgodite donošenje odluka.

Obratite pažnju i na TOČKE PRESJEKA, odnosno na trenutke kad se pojedine krivulje sijeku. Presijek sva tri bioritma najsnažije utječe na nas i obično najavljuje neki važan događaj ili fazu.

Kalkulator by: net.hrPodijeli s prijateljima