DJEČJA NATALNA KARTA donosi gotovo sve informacije kao i natalna karta za odraslu osobu, ali je prilagođena roditeljima kako bi lakše shvatili svoje dijete. Iz nje ćete naučiti mnoge stvari koje možete očekivati od djeteta. Više...
Home Horoskop blog Bioritam
Baner
Bioritam E-mail

BioritamBIORITAM je način na koji možemo predvidjeti pojedine aspekte života imajući na umu da se sve stvari odvijaju u ponavljajućim ciklusima. Jednako kao što priroda ima svoj bioritam, pa se izmjenjuju ciklusi unutar jedne godine (proljeće, ljeto, jesen i zima - i onda sljedeće godine iznova) tako se i u našim životima izmjenjuju razdoblja kad se osjećamo snažniji ili slabiji, spremniji za mentalne izazove i tako dalje. Sve to pokazuje bioritam napravljen samo za nas.


Bioritam započinje trenutkom rođenja, a nakon toga naše sposobnosti rastu ili padaju kao da jašemo na vrhu morskog vala. Najbrže se mijenja fizička strana bioritma, nakon toga emocionalna, i na kraju intelektualna. Imajući na umu žensku emocionalnost, nije čudo da se baš emocionalni dio bioritma mijenja brzinom koja odgovara menstrualnim ciklusima. Ništa nije slučajno!

Dosta teorije, idemo računati: u odgovarajuća polja našeg bioritma upišite za koji mjesec želite izračun, a ispod još samo datum rođenja i evo ga - vaš osobni bioritam je gotov. Tako da znate za koje dane planirati veća fizička, a za koje mentalna naprezanja, i kada je ipak najbolje ostati u krevetu!

Kalkulator bioritma


Fizički bioritam inače pokazuje kako se mijenja naša forma, fizička spremnost, zdravlje, snaga i izdržljivost. Jedan ciklus fizičkog bioritma traje 23 dana, a kritični dani su 1. i 12. Povoljan period je od 2. do 11. dana, a nepovoljan od 13. do 23.

Intelektualni bioritam daje pregled naših intelektualnih, odnosno kreativnih sposobnosti. Pokazuje kako nam raste ili pada koncentraciju, kad smo najspremniji za učenje i slično. Ciklus intelektualnog bioritma traje 33 dana, a kritični dani su 1. i 17. Povoljno razdoblje je od 2. do 16. dana, a nepovoljno od 18. do 33.

Emocionalni bioritam pokazuje kako raste/pada naša osjetljivost i raspoloženje. Ciklus emocionalnog bioritma traje 28 dana. Kritični dani su 1. i 15. Povoljno razdoblje je je od 2. do 14. dana, a nepovoljno od 16. do 28.

U dane kada vam pojedini aspekt BIORITMA (emocionalni, intelektualni ili fizički) nalazi ispod osi, to pokazuje da se nalazite u lošoj fazi. U te dane izbjegavajte opterećenja i pripremite se za male krize. Posebno ako vam je intelektualni bioritam loš, odgodite donošenje odluka.

Obratite pažnju i na TOČKE PRESJEKA, odnosno na trenutke kad se pojedine krivulje sijeku. Presijek sva tri bioritma najsnažije utječe na nas i obično najavljuje neki važan događaj ili fazu.

Kalkulator by: net.hrPodijeli s prijateljima