Slobodni bi Škorpioni već u prvom dijelu godine mogli upoznati vrlo zanimljivu osobu (sa zračnim horoskopskim znakom ili podznakom) koja će ih osvojiti originalnošću i šarmom. Pročitajte cijeli GODIŠNJI HOROSKOP ZA ŠKORPIONA.
Home Horoskop blog Vladavina Škorpiona
Baner
Vladavina Škorpiona E-mail


Škorpioni dolazeGotovo je s vladavinom Vaga, dolazi nam vrijeme Škorpiona! U 19:46, 23. listopada Sunce će ući u sjenu ovog znaka koji u mnogočemu predstavlja kraj jednog razdoblja i početak novog. Ali takva je uostalom priroda Škorpiona: ako npr. Ovnovi predstavljaju početak životnog ciklusa odnosno proljeće, onda vrijeme Škorpiona predstavlja smrt odnosno kasnu jesen kada umiru biljke, suši se lišće i priroda naizgled zauvijek odlazi prema hladnoj, beživotnoj zimi. No srećom spas je baš u ovoj riječci "naizgled" - jer to umiranje nije zauvijek, i nije trajno stanje.

Vladavina Škorpiona općenito predstavlja više prelazak iz jednoga u drugo stanje, umiranje staroga tek da bi se moglo roditi nešto novo i bolje.

Čišćenje starih ladicaŠto to konkretno vama donosi? Pa, definitivno odlučnost da prekinete stare veze koje vas više ne zadovoljavaju, i snagu da krenete prema nekim novim odnosima u kojima ćete se bolje osjećati. Kao da čistite zatrpani ormar tako ćete i sada, s novim entuzijazmom, krenuti u novo sutra ostavljajući stvari koje ste prerasli daleko za sobom.

A to sve uopće nije loše! Gubiti vrijeme, ili energiju, ili životnu radost u beskrajnim pokušajima da popravite ono (ili onoga) koji se ne daju popraviti neće vam donijeti ništa drugo doli nove tuge i razočaranja. Pa ako već ne prije, onda je barem vrijeme Škorpiona pravi trenutak da podvučete crtu. Borite se samo za ono što vrijedi, ali bježite od toga što je bilo krivo još od prvoga dana!

Škorpioni i osjećajiE sad slijedi malo upozorenje: tranzicija iz staroga u novo neće proći tek tako lako, nego će baš naprotiv biti popraćena s mnoštvom emocija, često međusobno potpuno suprotstavljenih. To je ta druga važna stvar koja bi vas mogla iznenaditi u narednom razdoblju - osjećajnost na koju inače niste navikli, ili kojoj uopće niste skloni. Istini za volju, vladavinu vodenog znaka najviše će osjetiti Škorpioni, Rakovi i Ribe, pa čak i poslovično hladni zemljani znakovi (Bikovi, Djevice i Jarci). Vatreni i zračni znakovi (Ovnovi, Blizanci, Lavovi, Vage, Strijelci i Vodenjaci) će isto tako osjetiti povećanu osjetljivost i emotivnost, ali oni će se protiv nje boriti svim silama.

"Što mi se to događa, od kuda sada to, ne smijem si to dopustiti" - otprilike takvu jednu spiralu misli očekujte pri susretu sa stresnim događajima. Evo vam odgovora, evo od kuda i zašto! Što ćete i kako činiti dalje ostaje vama na dušu, ali naša je preporuka da ne gušite osjećaje jer niste od kamena. Slobodno zaplačite ako vam je teško, odtugujte ako nešto gubite, povjerite se prijateljima / prijateljicama i podijelite s njima dio tereta.

Potraga za dubljim smislomZadnja stvar koju ćemo vam spomenuti bit će "iznenadna" potreba da preispitate imaju li neke stvari koje vam se događaju ili su se već dogodile nekakav dublji smisao; što vam poručuju naizgled nepovezani događaji, jeste li na pravome putu, može li to sve bolje ili vam je baš ovako dobro?

Također bi vas mogla uhvatiti želja za novim znanjima iako neće biti riječ o striktno "školskim" znanjima (o njima ćemo kada dođe vrijeme Strijelaca) nego o okultnim, skrivenim, alternativnim pitanjima na koja znanost ne daje zadovoljavajući odgovor. A barem takvih pitanja ima na pretek...

Evo sad vidite kako je to biti Škorpion: pa nije onda nikakvo iznenađenje što i među nama u Horoskop Centru ima natprosječno puno Škorpiona, jer nas zanima sve i svašta. O buri osjećaja da i ne govorimo - a seks namjerno nismo spomenuli, iako svi znaju koliko Škorpioni vole seks, i kako taj seks nikada ne smije biti "normalan" jer nama sve klasično začas dosadi.

Evo sad smo ipak spomenuli seks, iako uopće nismo namjeravali... časna masna konobarska riječ :)Podijeli s prijateljima