OVAN je kardinalni vatreni znak, i ključna riječ za Ovnove je akcija. Više o ovim rođenim vojnicima, policajcima i autoritarnim figurama (tako kažu!) pročitajte u tekstu o Ovnovima kao prvom horoskopskom znaku.
Home Horoskop blog Mjesec Strijelaca

Anketa

Koji je vama najseksi znak?
 

Baner
Mjesec Strijelaca E-mail


Vladavina StrijelacaDani jure, sati lete, i tako nam je evo stiglo vrijeme Strijelaca. Svim našim Strijelcima i posebno Strijelčicama čestitamo rođendane unaprijed, pa neka svakako zapamte tko im je čestitao prvi! Ako nas pak poželite pozvati na tortu – svakako to napravite... Najviše volimo torte i kolače od čokolade, ali ako ponudite i dobro društvo nećemo biti previše izbirljivi :)

Strijelci u horoskopuO Strijelcima se više-manje sve zna pa da se ne ponavljamo bez potrebe. U tekstu Strijelac kao horoskopski znak napisali smo: „Strijelac je promjenjivi vatreni znak kojim vlada Jupiter, planeta koju se oduvijek povezivali s dobrom srećom i otvorenošću. Zato ste i vi rođeni optimist, vedra i pozitivna osoba. Zapravo bi vas najbolje bilo opisati kao idealista, entuzijasta spremnoga pomoći i svojom energijom osvježiti sve oko sebe.“

I zaista, Strijelci uvijek u sebi zadržavaju tu pozitivnu energiju, pa čak i kada ih život ne mazi. Tada naravno mogu razviti i gorčinu, i ciničnost, i pesimizam, ali u njima ipak nikada nećete prepoznati onaj isti mrak kakav je nekim drugim znakovima gotovo pa prirodan. Izdržljivi su ti naši Strijelci, pa se i u najtežim trenucima uspijevaju nekako dočekati na noge i opet krenuti iznova.

Što je još važno za Strijece? Pa recimo činjenica da vole druženja, i putovanja, i da vole upoznavati daleke zemlje i tamošnje stanovnike. Osim toga Strijelci jako vole znanje: to ne znači naravno da će svi imati petice u školi, nego da će rado promišljati o onom dubljemu smislu života. Strijelcima nije dovoljno da znaju samo ono što pročitaju na prvim stranicama knjige, njih zanima cijela priča i zato će zagrepsti dublje od samog površinskog sloja.

To je upravo ona najviša, najprofinjenija razina znanja – ne bubanje suhoparnih činjenica i onda recitiranje napamet, nego povezivanje raznih (naizgled nepovezanih) činjenica koje Strijelci pametno uspijevaju sklopiti u smislenu cjelinu.

Pod negativno bi im mogli, ali naravno nećemo brojati to što su direktni u komunikaciji. Premda tom svojom bezazlenošću nehotice znaju povrijediti osjetljivijeg sugovornika... No ako ništa drugo, s njima barem znate na čemu ste. Ako ste im simpatični, to će vam pokazati, a ako im idete na živce pokazat će vam i to.

Strijelac u ljubaviKao i o drugim znakovima, tako smo posljednjih godina puno pisali i o Strijelcima. Jako vam se svidio naš tekst o ženi Strijelcu možda i zato što smo se tamo osvrnuli i na Strijelce u ljubavi, pa smo onda napisali da „...svi Strijelci imaju snažnu crtu šarma i zavodljivosti, iako postoji ipak razlika između muškaraca i žena rođenih u ovom horoskopskom znaku! Dok muškarci šarmiraju otvorenije i neselektivnije, žena Strijelac pametnije bira kome će pokloniti svoju ljubav (ili barem poneki osmijeh).“ Iza ove izjave inače i dalje stojimo, na uzorku od svih onih Strijelčica koje smo do sada imali zadovoljstvo upoznati.

Ako vas pak zanimaju Strijelci u ljubavi i ljubavna kompatibilnost drugih znakova s njima, onda svratite kod naših prijatelja iz Sretnih veza za koje smo još davno pisali o svim mogućim kombinacijama i ljubavnom horoskopu (i ne samo Strijelaca)..

O Strijelcima smo govorili i u tekstu o podznaku i tako dalje i tako dalje... Ako vas zanima više, skoknite na našu tražilicu i potražite gdje se sve spominju Strijelci.

Najgori muževi / partneri horoskopa?Za kraj, nekoliko zanimljivosti. Kao prvo, o Strijelcima smo pisali i kao najgorim muževima odnosno partnerima u horoskopu. Ako se kojim slučajem premišljate trebate li ući u vezu s nekim Strijelcem, onda ćemo vas ipak utješiti – ne radi se o nekakvim strašnima manama nego tek o činjenici da Strijelcima (zbog već spomenute radoznalosti) začas može dosaditi rutina, a kako su k tome jako šarmantni mogli bi odlutati u zabranjene vode... Pripazite dakle na njih i potrudite se da im ne bude dosadno uz vas!

No ako ipak odlučite upustiti se u vezu sa Strijelcem, nećete zažaliti. Doduše u našoj legendarnoj anketi gdje je svoj glas ostavilo već 70.000 ljudi Strijelci se nisu plasirali osobito visoko među najseksipilnijim znakovima horoskopa. S osvojenih 5.200 glasova tek su na petome mjestu, no možda je stvar samo u slaboj reklami? Želite li stoga ispraviti nepravdu, odnosno pohvaliti seksipil jednoga ili možda čak svih Strijelaca, potražite anketu na lijevome rubu naše stranice (odmah ispod glavnoga izbornika) i ostavite svoj glas. Pa neka se napokon čuje prava istina!Podijeli s prijateljima