NATALNA KARTA osnovni je podatak pomoću kojega astrolog može pročitati vašu sudbinu. Što god da se događalo s vama, u velikoj će mjeri ovisiti upravo o onome što je zapisano u natalnoj karti.
Home Horoskop blog Hodajte bosi i osjetite Zemlju
Baner
Hodajte bosi i osjetite Zemlju E-mail
HODAJTE BOSI ZDRAVLJE


Prednosti za zdravlje su velike
Ljeto je sjajna prilika da šetate bosi. Po pijesku, travi, kamenju. Kada krenete na godišnji odmor skinite sandale, prošećite plažom kako biste što više bili u izravnu kontaktu s prirodom i tlom. Time činite dobru stvar za svoja stopala, ali i cijelo tijelo, ujedno se rješavate tegoba i stresa. Šetnja bez obuće odlično djeluje na bolove kao analgetik, jer u dlanovima i stopalima postoje točke koje su povezane sa svim vitalnim organima u tijelu. Stimuliranjem tih točaka zapravo masiramo unutarnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih.

Prednosti za zdravlje


Ljeti su veće mogućnosti i prilike za bosonogo hodanje i trebalo bi ih maksimalno iskoristiti kako bi osjetili energiju Zemlje kao nekada naši preci. Odlazak na plažu i hodanje po kamenčićima prvih dana može biti bolno, no, upravo ta bol pokazuje koje je mjesto na stopalu u blokadi.

Najbolje je početi hodati bos po mekim podlogama kao što je primjerice, pijesak, postupno povećavajući vrijeme koje ćete provesti bez obuće. Kada mišići i zglobovi stopala postanu čvršći, a koža na tabanima zadeblja moći ćete hodati bosi sve više i i po sve raznolikijim podlogama.

Hodanje bosim nogama ima višestruke koristi. Ublažavaju se kronične upale, smanjuje i uklanja osjećaj boli, stres, popravlja držanje, ravnoteža i koordinacija, te postiže okrepljujući san. Hodanje bosih nogu smatra se iznimno korisnom navikom zahvaljujući osjetu koji nastaje pri koračanju bez obuće. Hodanje bosim nogama još u staroj Grčkoj predstavljalo je svojevrstan kult, a koristilo se kao sredstvo za jačanje općeg zdravlja. Kroz povijest civilizacije i kulture diljem svijeta poštivale su povezanost sa Zemljom.

Refleksologija


Refleksologija je drevna veština koja se temelji na masaži refleksnih točaka na stopalima i rukama, koje su povezane s određenim organima, a u cilju poboljšanja njihovih funkcija. Na stopalima postoji tisuće živčanih završetaka koji su povezani sa svim vitalnim organima u tijelu.

Refleksoterapija korijene vuče još iz drevnoga Egipta. Ona objašnjava kako tretiranjem refleksnih točaka koje se nalaze na stopalu ne samo da možemo dobiti dijagnostiku već i dovesti čitavo tijelo u stanje ravnoteže. Masažom refleksnih točaka na stopalima terapeut može otkriti neravnotežu u nekim dijelovima organizma. Kada se odblokiraju sve neravnoteže, omogućava se ponovni protok životne energije, a organizam se vraća u ravnotežu.

Nekada su ljudi hodali bosi po travi, kamenju, pa se proces akupresure odvijao prirodno. Baš kao što je izlaganje sunčevoj svjetlosti nužno za apsorpciju vitamina D u organizmu, tako nam je potreban i direktan kontakt sa zemljom. Prirodnu refleksoterapiju provodimo upravo tako da hodamo bosi. Hodajte po šljunku, pijesku ili travi jer time stimulirate akupresurne točke na stopalu te na taj način činite dobro cijelom tijelu.

Bosim hodanjem protiv ravnih stopala


Sve veći broj pedijatara savjetuju što češće hodanje bez obuće. Kada ste u prilici pustite dijete da hoda boso jer na taj način jača stopala, dakako u sigurnoj okolini u kojoj ne postoji mogućnost da se ozlijedi.

Djeca koja češće hodaju bosa po neravnu terenu mnogo rjeđe imaju ravna stopala. Za jačanje muskulature djetetovih stopala najbolje je poticati dijete da što češće hoda boso po podlogama kao što je pijesak, travnjak, zemlja. Hodanjem se učvršćuju tetive, ligamenti, mišići i kosti.

Budući da je u dobi od tri godine ravno stopalo često rezultat fleksibilnosti dječjeg stopala, najvažnije je dijete usmjeriti na vježbanje koje će ojačati stopalo i spriječiti mogućnost razvoja ravnog stopala. Deformitet se uglavnom uočava prilikom obveznog sistematskog pregleda za upis u školu.

zena.hr
sretneveze.comPodijeli s prijateljima