OVAN je kardinalni vatreni znak, i ključna riječ za Ovnove je akcija. Više o ovim rođenim vojnicima, policajcima i autoritarnim figurama (tako kažu!) pročitajte u tekstu o Ovnovima kao prvom horoskopskom znaku.
Home Ljubavni horoskop Djevica - ljubav u horoskopu

Anketa

Koji je vama najseksi znak?
 

Baner
Djevica - ljubav u horoskopu E-mail
Djevica ljubav horoskop

ASTRO KOMPATIBILNOST ZA DJEVICU

U kojim su znakovima rođeni najbolji, a u kojima najgori ljubavni partneri za Djevicu? Pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astrološki kriterij slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu kompatibilnih, neutralnih i nekompatibilnih partnera za aktualni znak!

1. S KIM SU KOMPATIBILNI

Bik

Imaju srodne poglede na život i dijele sličan odnos prema kući, obitelji i novcu. Oboma je materijalna sigurnost iznimno bitna, a djeca i dom čine im važnu životnu stavku. Bik je pohotniji, pohlepniji i neoprezniji, ali ipak može probuditi strast u Djevici i nagnati ju da se opusti i prepusti romantici.

Jarac

Između Djevice i Jarca postoji jaka tjelesna i duhovna privlačnost, a sličan stav prema obitelji i materijalnim stvarima dodatno će ih zbližiti. Djevica i Jarac i vanjštinom i stilom dobro odgovaraju jedno drugome pa su primjer uspješnog i dobrog para. Jedino što bi im moglo unijeti razdor u vezu je obostrana sklonost zanovijetanju i brigama.

Rak

Ovaj odnos temeljit će se na tihom uzajamnom razumijevanju. Rak je romantičan i ranjiv idealist dok je Djevica postojana, vjerna i čvrsta, vođena razumom i intelektom, ali također osjetljiva. Zajednička im je ljubav prema obiteljskom životu te materijalnom i osjećajnom sigurnošću. Ova će veza opstati ako se Djevica uspije suzdržati od kritiziranja i propitkivanja.

Škorpion

Djevica je vrlo kritična i sve oko sebe detaljno analizira i kontrolira, a to uključuje i partnera s kojim je u vezi. Budući da Škorpion ne podnosi prigovaranja ni propitkivanja, njih će se dvoje teško razumjeti. S druge strane, mogla bi mu se svidjeti Djevičina brižnost, privrženost i organiziranost, što bi moglo prerasti u pravu ljubav.

2. S KIM SU NEUTRALNI

Djevica

Međusobno razumijevanje i zajednički pogled na život brzo će spojiti dvije Djevice. Oboje će se truditi oko veze i posvetiti se planiranju života i do najsitnijih detalja. No rijetko će se opustiti i stvarno uživati. Teško će podnositi uzajamnu kritičnost i ako se ne uspiju suzdržati od neprekidnog prigovaranja, veza će im se zaljuljati.

Vaga

Vaga ima mnoge značajke kojima se Djevica divi. Šarmantna je, zabavna, društvena i u trendu, pa će Djevica brzo izgubiti glavu za njom. No kad otkrije da Vaga svoj šarm velikodušno nudi i drugima, Djevici neće dugo trebati da prekine taj odnos. Ova veza neće donijeti ushićenje nijednom partneru.

Vodenjak

Djevicu će privući Vodenjakov bogat društveni život, a on će biti očaran njezinom informiranošću i pouzdanošću. Oboje su mentalni tipovi, no Vodenjak je društven i komunikativan dok je Djevica povučenija i manje energična. Uspjeh veze ovisit će ponajviše o tome koliko će se Djevica moći prilagoditi Vodenjaku i koliko će trpjeti njegove hirove.

Ribe

Intuitivne Ribe brzo će shvatiti emocionalne potrebe Djevice. Budući da je praktična i bolje organizirana, Djevica će preuzeti brigu o novcu i ostalim obavezama. S druge strane, smetat će joj Ribino upadanje u sanjarenje i izbjegavanje ozbiljnih odluka. Veza bi mogla upasti u krizu jer će Djevica biti ogorčena neodgovornošću Ribe dok će se ona opirati stalnim zabadanjima.

3. S KIM SU NEKOMPATIBILNI

Ovan

Ova veza neće ispuniti nadanja nijednog partnera. Djevica je brižna i stalno razmišlja o budućnosti, a Ovan je spontan i živi u trenutku. Ako žele opstati skupa, morat će se pomiriti s činjenicom da su prilično različiti i da im je nužna obostrana prilagodba. Poneki zajednički interes ovu vezu može učiniti mogućom, iako ne zadovoljavajućom.

Strijelac

Odnos Strijelca i Djevice često započinje snažnom privlačnošću i iskricama. Ipak, već tijekom upoznavanja dolazi do problema jer otkrivaju tempirane bombe u suprotnim temperamentima. Djevica traži sigurnost i red, a Strijelac slobodu da radi što i kad poželi. Odnos prema novcu također im se ne poklapa, a potrebe za intimnošću javljaju im se u različitim terminima.

Blizanci

Malo je vjerojatno da će doći do trajne i skladne veze između Djevice i Blizanca. Ona voli red, on improvizaciju; ona voli rutinu, a on žudi za promjenama. Srećom, budući da su oboje radoznali i intelektualni tipovi, ne uspiju li na emocionalnom i erotskom planu, vrlo će vjerojatno postati dugotrajni prijatelji.

Lav

Tipična će Djevica teško privući pažnju temperamentnog Lava. On je rastrošan i ne razmišlja detaljno o budućnosti dok je Djevica pedantna i strogo sve drži pod kontrolom. Ona će teško moći podnositi njegovo dominantno ponašanje pa će mu ili uputiti pregršt kritika ili se povući u sebe.

tportal.hr

Podijeli s prijateljima