NATALNA KARTA osnovni je podatak pomoću kojega astrolog može pročitati vašu sudbinu. U svijetu astrologije to je vaš rodni list. Donosimo vam besplatni program pa provjerite kako izgleda vaša online natalna karta.
Home Ljubavni horoskop Usporedni ili partnerski horoskop – sinastrija

Anketa

Koji je vama najseksi znak?
 

Baner

E-mail

Usporedni ili partnerski horoskop – sinastrija

Ljubavni horoskop Sinastrija je jedan od najstarijih vidova upotrebe horoskopa, odnosno poznavanja astrologije. Često se još naziva i usporedni ili partnerski horoskop, a ako vas veseli slobodno ga nazovite i ljubavni horoskop (iako će se astrolozi – čistunci namrštiti nad takvim nazivom).

Ukratko, sinastrija (ma sve me više privlači misao da i ja počnem govoriti "ljubavni horoskop") je način na koji možete procijeniti jake i slabe strane svoje veze, odnosno odrediti najvjerojatnije probleme koji će staviti vašu ljubav na kušnju.

Pri tome se promatra odnos položaja Sunca i jednog i drugog partnera, zatim položaji Mjeseca i svih planeta u natalnim kartama. Gledaju se Ascendenti (podznakovi, izlazeći znakovi), usklađenost osnovnih energija i elemenata, aspekti između pojedinih planeta i odnos pojedinih kuća.

Posebno se promatra odnos Marsa i Venere, planeta koje igraju najznačajniju ulogu u zaljubljivanju i očuvanju bliskosti. Mars ovdje označava želju, tjelesno, požudu, seks; s druge pak strane Venera označava privlačnost, šarm, romantiku, emocije. Vjerojatno već pogađate da je Mars povezan s muškom stranom zaljubljenog para, a Venera sa ženskom.

Zajedno ta dva glavna sastojka "ljubavnog napitka" govore kakva će se energija razviti između dvoje ljudi; o njima i o njihovom međudjelovanju ovisi u velikoj mjeri hoće li prevladati nježnost i polagano približavanje, ili će to biti prava strastvena ljubav na prvi pogled.

I o Marsu i o Veneri pisat ćemo još u našim tekstovima. Za sada tek zapamtite da "ono nešto" što vas u jednoj vezi tjera da pišete nježne pjesme i sanjarite o romantičnim zalascima Sunca, a u drugoj izluđuje i nagoni da trgate odjeću jedno s drugog, ovisi ponajviše o ovim ludim planetama – najbližim svemirskim susjedama naše planete.Podijeli s prijateljima