OVAN je kardinalni vatreni znak, i ključna riječ za Ovnove je akcija. Više o ovim rođenim vojnicima, policajcima i autoritarnim figurama (tako kažu!) pročitajte u tekstu o Ovnovima kao prvom horoskopskom znaku.
Home Moje dijete Dječji horoskop i očekivanja od djece

Anketa

Koji je vama najseksi znak?
 

Baner
Dječji horoskop i očekivanja od djece E-mail
Dječji horoskop

Jedna od najvećih želja svakog roditelja svakako je da njegovo dijete bude najbolje, najpametnije i najuspješnije na svijetu. Ili tako nekako.

Znam da se sada ljute brojni roditelji koji čitaju ove redove; svaki od njih (ma bolje da kažem: svatko od nas, jer i sebe ubrajam u istu grupu!) smatra sebe suviše objektivnim i razumnim da bi djetetu postavili nekakve megalomanske, nerealne zahtjeve.

Sve je to lijepo, ali budite sasvim iskreni prema sebi i onda priznajte: niste li ponekad osjetili žalac ljubomore dok su vam drugi roditelji pričali o stvarnim ili izmišljenim uspjesima svoje djece? I niste li htjeli da vaše dijete savršeno odrecitira pjesmicu na školskoj priredbi, pa da ona umišljena mama onog umišljenog djeteta iz 3.c napokon zašuti? E, pa o tome sada pričamo – o sasvim normalnoj želji da se ponosimo svojim djetetom i njegovim talentima.

Dječji horoskop kao pomoć u odgoju

Ali unatoč svim našim željama, ponekad se dogodi da naše zlato pametno jednostavno ne uspije. Naravno da ćemo ga i tada hrabriti i pohvaliti, ali u sebi ćemo ipak biti malo kivni jer smo htjeli da ponovno zablista.

Natalna karta pomaže nam da shvatimo uzroke "neuspjeha" djeteta (navodnici su tu jer se zapravo i ne radi o neuspjehu). Naime, jednako kao što mi nismo talentirani za sve, tako ni naše dijete ne može biti najbolje u svemu. Dapače, u nekim područjima neće biti čak ni dobro ili prosječno!

Dječja natalna karta pokazuje gdje će se dijete lakše, a gdje teže izraziti. Jedno će dijete briljirati u školskim sastavcima, dok će drugo biti odličan matematičar. Dok će jednome biti problem izraziti što osjeća, drugi će pisati pjesmice koje bi mi odmah dali štampati kao zbirku poezije.

Natalna karta našeg djeteta može nam pomoći u mnogim segmentima života, ali ja osobno smatram da je zaustavljanje nepravednih usporedbi s drugom djecom jedna od najpametnijih i najplemenitijih njenih primjena.Podijeli s prijateljima