NATALNA KARTA osnovni je podatak pomoću kojega astrolog može pročitati vašu sudbinu. U svijetu astrologije to je vaš rodni list. Donosimo vam besplatni program pa provjerite kako izgleda vaša online natalna karta.
Home Natalna karta Muškarac Djevica

Anketa

Koji je vama najseksi znak?
 

Baner
Muškarac Djevica E-mail
Muškarac Djevica


Muškarac DjevicaMuškarac Djevica ne boji se nužno osjećaja, niti bi bilo ispravno reći kako ne zna osjećati ni voljeti.

Stvar je u tome da on romatnične geste i olako govorenje „volim te“ smatra površnim i glumljenim, dok pravu ljubav vidi tek u praktičnim i mjerljivim stvarima. Djelom mi pokaži da me voliš, a ne riječima – najčešće će reći muškarac Djevica i time vam zapravo dati do znanja što najviše cijeni kod partnerice. Na isti će vam način ljubav naravno pokazivati i on, rijetko vam šaputati na uho nježne riječi a puno radije dokazivati ljubav svojom pažnjom, odanošću i stpljivošću.

I to je cijela istina, to je zapravo objašjenje zašto ga žene ponekad doživljavaju hladnim i dalekim. Muškarac Djevica definitivno jest princ na bijelome konju, ali ne od one vrste koja će vam pod prozorom noću pjevati serenade, nego takav koji će vas odvesti u svoj dvorac, posjesti na tron i još se poslije baciti na popravljanje centralnog grijanja kako njegovoj princezi ili kraljici noću ne bi bilo hladno.

Možda biste vi doduše htjeli da vas on zagrije na neki uzbudljiviji način, no muškarac Djevica i „te stvari“ cijeni manje od posla i karijere kojima će svojoj dragoj osigurati udoban život. Što ćete, takav je, na tako su mu neromantičan ali zato učinkovit način spojene žičice negdje duboko, u samom središtu mozga i duše.

Mozak je jači od srcaPrethodna nas je rečenica zgodno dovela (kao da ju je autor namjerno napisao baš tako :)) do teme odnosa mozga i duše, odnosno racionalnog i iracionalnog. Dakle, do sada ste već mogli zaključiti kako vam muškarac Djevica neće pisati pjesme nego će vas voljeti na svoj način – a to je upravo odraz te njegove samodiscipline i sustava vrijednosti koji govori da je u riječima malo, a u djelima sve.

Nije nikakvo čudo da njegov mozak odnosi pobjedu nad srcem: Djevice su uglavnom vrlo organizirane, promišljene i smirene, a k tome i pametne. To naravno ne znači da će svi muškarci Djevice osvojiti Nobelovu nagradu, bit će među njima i genijalaca i tikvana, no i jedni i drugi će zapravo izvrsno upravljati svojim mentalnim kapacitetima – u skladu s tim što im je priroda dala, naravno. Drugim riječima, čak i ako nije posebno pametan muškarac Djevica će biti u stanju raditi koncentrirano i vrijedno, sve dok ne postigne svoj cilj. A taj će cilj najvjerojatnije biti upravo njegova karijera.

Što to znači za vas kao njegovu partnericu? Pa, ako vam Djevica osvoji srce (ili vi osvojite njega) vjerojatno ćete živjeti sasvim ugodno, a brige o svakodnevnim problemima slobodno prepustite njemu! Što sve uopće nije loše: na kraju krajeva, kada dođe vrijeme za plaćanje računa, zar ne biste radije imali uz sebe nekoga tako odgovornog a ne pjesnika kroz čije džepove dan i noć struji propuh?

Što se tiče seksa, tu se možemo samo pozvati na račun naše ankete koja na sad već impresivnom uzorku govori kako muškarac Djevica baš i ne osvaja naziv najstrastvenijeg ljubavnika na svijetu. Ovo smo sada rekli vrlo uvijeno: puna je istina da je Djevica daleko na začelju gdje se tuče s još samo jednim znakom, također zemljanim Jarcem. Naše su se čitateljice uglavnom tužile na njihovu nemaštovitost, nespontanost, ili da citiramo riječi jedne od njih „...taj vodi ljubav kao da ima popis pred sobom, uvijek isti redoslijed i ritam, samo mu još štoperica fali“. E sad, ako vi imate suprotna iskustva i želite pobiti ovakvu sliku, slobodno nam se javite a mi ćemo vaša iskustva objaviti što prije!

Glavne maneMuškarac Djevica je dakle suzdržan u pokazivanju osjećaja i uglavnom previše „programiran“, pa će vam brzo zasmetati taj nedostatak spontanosti. Drugi problem je u tome što jednako kao što voli kontrolirati sebe, on želi kontrolirati i druge – u ovom slučaju vas kao svoju partnericu i najbližu osobu! Doduše on je dovoljno pametan da ne krene grubo i nasilno, nego će vas „na fino“ obrađivati i suptilno usmjeravati. Tek ako se ne promijenite dovoljno brzo pojačat će pritisak i na vašu adresu slati sve više i više kritika. Treći problem može biti ako ne volite ljude koji su previše zaokupljeni uspjehom, a premalo osjećajima drugih ljudi – muškarac Djevica često je upravo takav.

Glavne prednostiU njega se možete pouzdati, vrijedan je i predan cilju. Muškarac Djevica nije grub nego tih i profinjen, a dobra mu je strana i velika iskrenost (koja doduše može povrijediti jer istina nije uvijek ugodna). Odan je obitelji i svojoj partnerici, i uz njega se zaista možete osjećati zaštićeno.

Kako ćete ga osvojiti?Budite prije svega pristojni, uredni i ženstveni. Izbjegavajte ekstravagantne modne detalje! Što se tiče karaktera, budite iskreni i recite što mislite, ali opet dovoljno pametni da znate kada treba stati. Smirenost i samokontrola, to je ono što muškarac Djevica cijeni... Njega nećete privući melodramom, suzama i vrištanjem.

Pokažite mu da ga pažljivo slušate i da vas zaista zanimaju problemi o kojima vam govori. Poštujte njegovu potrebu za slobodom: ne vežite ga i ne kontrolirajte po svaku cijenu. I još jedan savjet za kraj: prepustite njemu da određuje ritam zaljubljivanja i približavanja. Muškarac Djevica je doduše muževan, ali će svejedno pobjeći ako ga uplašite svojom agresivnošću. Znači, makar se vama njegov ritam učinio puževski spor, svejedno ga čekajte – druge vam ionako nema.Podijeli s prijateljima