GODIŠNJI HOROSKOP pokazat će vam što možete očekivati od sljedeće godine. Ako želite horoskop napravljen upravo prema vama i za vas, zatražite svoj OSOBNI HOROSKOP.
Home Sanjarica Sanjati zube
Baner

E-mail

Sanjati zube

Što znači sanjati zube? (sanjarica zubi:)Sanjati zube znači promjenu, gubitak, najavu novih loših ili ipak dobrih događaja, ukratko više stvari koje ćemo nabrojati u nastavku. Najprije recimo da sanjati zube, osobito ispadanje zubi ili trule zube, zaista predstavlja vrlo neugodan san. U našim se krajevima uvriježilo mišljenje da sanjati kako ispadaju zubi znači smrt ili bolest, ili najavu nekog drugog neugodnog događaja, ali ako ste sanjali snove o zubima ne morate se bojati – to ne mora značiti ništa loše.

Sanjati da vam ispadaju zubi znači da vam predstoje velike promjene: možda ćete izaći iz stare ljubavne veze, ili promijeniti posao, ili se preseliti. Tek onda razmotrite mogućnost da sanjati kako vam je ispao zub znači bolest ili smrt, gubitak novca i slično.

Što znači san da ste izgubili zub? To znači da ćete se osjećati umorno i da se nećete imati snage boriti sa životnim problemima. Možda nećete imati dovoljno samopouzdanja? Pripazite onda na takve snove i odmorite se, da vam se ne dogodi da u presudnom trenutku (npr. ako vam ponude bolji ali naporniji posao) propustite priliku.

Sanjati da vam je ispao zub, a onda narastao novi znači sigurnu promjenu, nešto će staro umrijeti u vašem životu (figurativno govorimo) a novo će ga zamijeniti. Sanjati ispadanje i rast zubi znači da ako prekinete staru vezu u život će vam ući nova ljubav, promijenit ćete posao i pronaći novi.

Sanjati da je izrastao zub znači da vas očekuje iznenađenje, najvjerojatnije ugodno.

Ako sanjate bijele zube to znači dobro zdravlje ili će vam porasti ugled. Ovo je izrazito dobar znak jer označava i dobre odnose s partnerom – partnericom, prijateljima, obitelji.

Sanjati da vadite zub znači da ćete riješiti problem ili raskrstiti s nečim što vas muči u životu, npr. prekinuti s osobom koju više ne volite i slično. Isto što vrijedi ako sanjate vađenje zuba, vrijedi i ako sanjate da popravljate zube, to znači da ćete iz života izbaciti ono što tamo ne pripada.

Što znači sanjati pokvarene zube? To znači da će vas netko povrijediti, ogovaranjem, nepoštenim optužbama ili slično. Što više moguće je da će to biti baš netko od vaših prijatelja, najbližih osoba. A možda će stvar biti potpuno obrnuta, pa će činjenica da sanjate pokvaren zub značiti da ćete vi povrijediti nekoga i bit će vam poslije žao.

Sanjati klimav zub znači da vam predstoje brige, a možda i bolest. Nešto u vašem životu nije dobro, osjećate da trebate mijenjati, pa vam podsvijest najavljuje brige i prije nego što se dogode.

Slavni psihijatri Freud i osobito Jung bavili su se tumačenjem snova, i za njih je san da padaju zubi znak želje za nježnošću, premorenosti životnim stresovima ili čak potiskivanja nekih seksualnih želja. Ali pustimo sad Freuda, iz iskustva možemo reći da sanjati zube uvijek ima neke veze sa životnim promjenama! Ne bojte se, ne nužno na loše...

Sanjati zube uvijek je stresno, osobito ako se radi o ružnim snovima kao što je kad sanjate da vam ispadaju zubi ili su vam zubi truli, pa još kad se k tome pribroje narodne priče koje su takvim snovima uvijek pridavali negativno značenje... Međutim snovi o zubima ne moraju biti loši niti predviđati negativne događaje. Ponekad su samo odraz vaše nesigurnosti i nespremnosti da se suočite sa svakodnevnim izazovima, a nekad čak dolaze ne kao upozorenje nego kao posljedica, nakon što su vam se dogodile velike i značajne promjene.Podijeli s prijateljima